Stiri Locale

A inceput, La Campina, Târgul mierii 2016

Targul_MieriiWeekendul acesta, Câmpina devine cel mai dulce loc din România, astfel că puteti face un ocol dacă sunteti în drum spre Valea Prahovei, la Târgul Mierii.

De vineri si până duminică, în perioada 26-28 februarie, la Câmpina se desfăsoară a XI-a editie a Târgului Mierii, cel mai potrivit loc de unde vă puteti procura cele mai diversificate sortimente de miere, printre care si unele rare, de mană, rapită, sânziene, mentă sau prun, dar si produse cosmetice cu ingrediente apicole.

La târg veti putea participa si la concursuri dulci, printre care pentru cel mai bun degustător de miere, cel mai mare mâncător de miere, dar si cel mai dulce cuplu.

De asemenea, apicultorii participanti concurează pentru cea mai bună miere, cel mai inovativ produs sau cea mai frumoasă etichetă.

Din programul editiei din 2016 nu lipsesc expozitiile deja consacrate, dedicate profesionistilor din domeniul apicol, un bun prilej pentru găsirea celor mai bune oferte la echipamente, dar si pentru a descoperi ce a mai pregătit “concurenta”, peste an, pentru a da gata piata.

Astfel, aici vor putea fi vizitate, în cele trei zile ale evenimentului, târgul de miere si produse apicole, târgul de faguri si ceară, târgul de echipamente si utilaje apicole, târgul de stupi si componente din lemn pentru stupi.

Nici vizitatorii nu au fost uitati de organizatori, asa că vor putea vedea târgul de mestesuguri si artă populara, dar si un târg inedit de… prăjituri sincere cu miere.

Târgul, care reuneste apicultori individuali si firme de profil din toată tara, se va desfăsura la Casa Tineretului din Câmpina si pe platoul din fata acestuia.

În acest an, pe 8 ianuarie, s-au împlinit 513 ani de la primul “târg apicol” organizat de un câmpinean si consemnat documentar.

Editia a XI-a a Târgului Mierii este organizată de Asociatia Apicolă “Valea Prahovei”, împreună cu Asociatia “Miere Sinceră” si în colaborare cu Primăria si Consiliul Local Câmpina, cu sprijinul Centrului Judetean de Cultură si a Consiliului Judetean Prahova.

Sursa: adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co