Stiri Nationale

Alpinista Dor Geta Popescu a stabilit un nou record

Alpinista in varsta de doar 13 ani Dor Geta Popescu a stabilit un nou record mondial, dupa ce a urcat pe Vârful Giluwe, cel mai înalt vulcan din Pacific, la altitudinea de 4.367 de metri.

Dor Geta Popescu a ajuns, luni, pe Vârful Giluwe, din Papua Noua Guinee, care are o înaltime de 4.367 de metri.

Odata cu aceasta escaladare, adolescenta a devenit cea mai tânara alpinista din lume care încheie cu succes ascensiunea vulcanului Giluwe.

Dor Geta Popescu a reusit, pana acum, sa cucereasca sase vârfuri din circuitul Seven Volcanos (cei mai înalti vulcani de pe fiecare continent) si a escaladat patru din cei sapte cei mai înalti munti de pe fiecare continent, din circuitul Seven Summits.

Adolescenta îsi doreste sa fie prima alpinista din lume care reuseste sa încheie circuitele Seven Volcanos si Seven Summits. Pâna acum, doar opt barbati au reusit aceasta performanta.

Dor Geta Popescu este legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râsnov, este campioana nationala la escalada si membra a Lotului National de Escalada – copii, din anul 2011. Detine titlul de Cataratorul Anului în 2013, titlu acordat de Federatia Nationala de Escalada. A fost desemnata cel mai bun alpinist de altitudine al anului 2015.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co