Stiri Nationale

Aproximativ 650 de mii de bugetari vor primi salarii majorate de la 1 august

Salarii_2016În jur de 650 de mii de bugetari vor beneficia de cresteri salariale începând de luni, 1 august, impactul bugetar fiind de 870 de milioane pentru anul acesta si de 2,6 miliarde lei pentru anul urmator.

Ministrul Muncii, Dragos Pâslaru, a declarat în luna iunie ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind salarizarea personalului platit din fonduri publice elimina inechitatile din sistemul salarizarii bugetarilor, prevederile acesteia aplicându-se în doua etape, astfel încât o parte dintre acestea intra în vigoare la 1 august 2016, urmând ca întreaga grila de salarizare sa fie aplicata din decembrie 2017.

Salariile cresc pentru 163.000 de persoane din sistemul sanitar, acest sector fiind declarat de Guvern prioritar în momentul elaborarii si adoptarii ordonantei.

Ordonanta prevede stabilirea unei cresteri suplimentare de aproximativ 10% fata de restul functiilor a salariilor debutantilor, în vederea cresterii atractivitatii carierei în sistemul public de sanatate.

În ceea ce priveste sectorul Educatiei, se acorda si în acest caz o crestere suplimentara de aproximativ 10% fata de restul functiilor a salariilor debutantilor, în vederea cresterii atractivitatii carierei în sistemul de învatamânt.

Ministrul Mihnea Motoc a precizat ca la Ministerul Apararii Nationale sunt aproximativ 33.000 de potentiali beneficiari ai ordonantei de urgenta privind salariile din sistemul bugetar.

În cazul personalului din aparatul propriu al ministerelor, eliminarea diferentelor de salarizare se face prin acordarea a 70% din nivelul de salarizare al Secretariatului General al Guvernului. În situatia în care salariile de baza calculate la nivelul a 70% din nivelul de salarizare de la Secretariatul General al Guvernului sunt mai mici, se pastreaza nivelul salariilor aferente lunii iulie 2016.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co