Stiri Nationale

Asociatia Colectiv anunta inaugurarea monumentului ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedati

monument_colectivAsociatia Colectiv GTG 3010 anunta inaugurarea monumentului ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedati în urma incendiului, evenimentul fiind programat pentru duminica, 30 octombrie, în piateta din fata fostului club.

“Înca de la începutul anului ne-am dorit foarte mult ca acest monument sa existe si ne-am luptat cât am putut pentru realizarea sa. Nu vrem ca oamenii sa uite ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi sa fie uitati. Acest monument era necesar pentru ca atâta timp cât oamenii au în minte ce s-a întâmplat atunci, vor avea grija, pe viitor, sa evite orice actiuni care sa duca la astfel de tragedii”, a declarat Eugen Iancu, membru fondator al Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Monumentul reprezinta “schimbarea, trecerea de la coruptia care i-a ucis, la un stat cu un sistem sigur”.

“Monumentul este compus dintr-un soclu în forma de semisfera cu raza de un metru, facut dintr-un bloc de piatra de Dobrogea, numita “Codru de Babadag”, si o sculptura din bronz, cu înaltimea de 1,60 metri. La baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridica la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 si restul din donatii”, mai precizeaza asociatia printr-un comunicat de presa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co