Stiri Locale

ASSC Ploiesti vrea sa înnoiasca instrumentarul din cabinetele medicale scolare

cabinet_scolarAdministratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti, institutie locala de care apartin cabinetele medicale scolare si cabinetele stomatologice care îsi desfasoara activitatea în incinta scolilor din municipiul Ploiesti, intentioneaza sa înnoiasca instrumentarul folosit pentru elevii unitatilor scolare.

Printre consumabilele pe care ASSC vrea sa le cumpere se afla materiale sanitare, instrumentar medical, medicamente si alte produse similare, în conditii specifice.

Termenul de valabilitate al medicamentelor trebuie sa fie de minimum doi ani, iar cel al materialelor sanitare de minimum un an, toate produsele trebuie sa fie avizate de Ministerul Sanatatii, iar dezinfectantele trebuie sa fie însotite de avizul aceluiasi minister pentru biocide.

Valoarea estimata a loturilor de produse care vor fi cumparate este de peste 110.000 de lei.

Tot pentru cabinetele medicale scolare si cabinetele stomatologice scolare din institutiile de învatamânt ploiestene, Administratia Serviciilor Sociale Comunitare a organizat si concursuri pentru ocuparea a patru posturi de medici – doi medici generalisti specialisti si doi medici generalisti – în doua rânduri. De fiecare data, nu s-a prezentat nimeni la concurs.

Potrivit reprezentantilor ASSC, concursul va fi programat din nou, pentru ocuparea celor patru posturi de medic pentru cabinetele scolare ploiestene.

Potrivit legislatiei în vigoare, finantarea asistentei medicale si de medicina dentara acordata prin unitatile de învatamânt se realizeaza de la bugetul de stat – pentru cheltuielile de personal aferente platii salariilor medicilor, medicilor dentisti si asistentilor medicali, iar cheltuielile pentru asigurarea baremului de dotare a cabinetelor si cheltuielile cu bunuri si servicii se vor asigura de catre unitatile de învatamânt în cadrul carora îsi desfasoara activitatea, respectiv de catre autoritatile publice locale.

Sursa: ziarulprahova.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co