Stiri Locale

Au început înscrierile pentru “Concursul National de Interpretare Pianistică Iulia Hasdeu”

Concurs_pian_CampinaEste a XVII-a editie a “Concursului National de Interpretare Pianistică Iulia Hasdeu”, destinat copiilor cu vârsta până la 14 ani care studiază pianul, indiferent de forma de învătământ pe care o frecventează: licee de muzică, scoli de muzică, scoli de arte si meserii sau învătământ privat.

Premierea se face pe clase si tipuri de învătământ.

Concursul va avea loc duminică, 17 mai 2015, începând cu orele 10:00, în mai multe institutii: Casa de Cultură Geo Bogza, Castelul Iulia Hasdeu si Colegiul tehnic Constantin Istrati.

Repertoriul de concurs constă într-o piesă de un compozitor român si o piesă din repertoriul universal, exclusiv studiu.

Durata evolutiei pe scenă a concurentilor este astfel stabilită:
– Prescolari: maximum 3 minute
– Clasa I: maximum 3 minute
– Clasa a II-a: maximum 5 minute
– Clasa a III-a: maximum 7 minute
– Clasa a IV-a: maximum 8 minute
– Clasa a V-a: maximum 10 minute
– Clasa a VI-a: maximum 12 minute
– Clasa a VII-a: maximum 14 minute
– Clasa a VIII-a: maximum 15 minute.

Candidatii vor intra în concurs în ordine alfabetică, pe clase, în functie de programarea în locurile anuntate. Juriul va fi format din profesori care au cel putin trei elevi înscrisi în concurs.

Există si o taxă de înscriere pentru acest concurs, in valoare de 30 de lei, dar si conditia ca participantii să trimită un desen (pictură) sau o creatie literară în proză sau versuri de maximum 2 pagini.

Acestea vor fi trimise prin postă, până vineri, 24 aprilie 2015, pe adresa: “Asociatia Culturala Paul Constantinescu 2009” Ploiesti (pentru “Festivalul Concurs National de Interpretare Pianistică Iulia Hasdeu”, editia a XVII-a), Bulevardul Republicii 108, Bloc 13 B2, ap 29, Ploiesti.

Mai multe detalii aflati de la doamna profesor Sanda Hîrlav Maistorovici, e-mail sanda11955@yahoo.com sau telefoane  0721.333.753 si 0244.535.578 (după orele 20:30), dar si de la doamna profesor Irina Ungureanu, e-mail concursiuliasdeu@yahoo.ro sau telefon 0727.241.272.

Sursa: phalert.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co