Fără categorie

Autoritatile chineze au interzis 100 de cântece

Autoritatile chineze au interzis site-urilor de muzica online sa difuzeze 100 de cântece, pe aceasta “lista neagra” aflându-se piese ale unor vedete internationale cum sunt Lady Gaga, Beyonce si Backstreet Boys, a anuntat Ministerul Culturii din China.

Potrivit oficialilor chinezi, aceasta interdictie are scopul “de a face ordine” pe piata muzicii online, ce trebuie curatata de acele cântece care “aduc un prejudiciu securitatii culturii statului”.

Ministerul chinez nu a explicat pe site-ul sau motivul pentru care piesele “The Edge of Glory”, “Hair”, “Marry the Night” si “Bloody Mary” ale interpretei americane Lady Gaga sunt vizate de noua interdictie, intrata în vigoare pe 19 august.

Cântece ale grupului Backstreet Boys, ale artistei americane Beyonce Knowles, ale canadienilor din grupul Simple Plan si cele ale grupului britanic Take That se afla si ele pe aceasta “lista neagra”, ce contine piesele interzise pe internet, un domeniu puternic cenzurat în China.

Artistii asiatici sunt si ei vizati, precum taiwaneza Chang Hui-mei, aflata în relatii tensionate cu guvernul de la Beijing, dupa ce a interpretat imnul taiwanez la învestitura fostului presedinte Chen Shui-bian, în anul 2000.

China, care considera Taiwanul ca o parte integranta a teritoriului sau, i-a interzis, temporar, artistei taiwaneze sa mai sustina concerte.

Autoritatile chineze din Departamentul cenzurii interzic uneori organizarea de concerte ale unor staruri internationale sau obisnuiesc sa ceara lista cu titlurile pieselor care vor fi interpretate în show, înainte de a-si da acordul.

Din 2010, China a impus ca toate cântecele transferate online pe site-uri muzicale sa primeasca un aviz favorabil în prealabil, o decizie justificata oficial, partial, de lupta contra pirateriei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co