Stiri Nationale

Curtea Constitutionala a decis ca majorarile salariale din educatie si sanatate sunt constitutionale

Majorarile salariale din Educatie si Sanatate sunt constitutionale, a decis Curtea Constitutionala a României, dupa ce legea de aprobare a OUG 20, adoptata în Parlament, a fost atacata atât de Guvernul României, cât si de PNL.

Comisiile reunite de buget si munca din Camera Deputatilor au aprobat majorarea cu 15% a salariilor de baza din învatamânt începând cu 1 ianuarie 2017, amendamentul fiind votat de catre parlamentarii PSD si UDMR, liberalii absentând.

Totodata, deputatii din comisii au mai aprobat si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu 2009 cum era pâna acum, dar si majorarea cu 25% a salariului de baza de încadrare de care beneficiaza personalul din aparatul propriu al CNAS.

Ei au introdus în lege si alte categorii de beneficiari. Astfel, în sistemul gradatiilor de merit va fi inclus, alaturi de personalul didactic de predare, si personalul de predare si cercetare din universitati, cel auxiliar din învatamânt si asimilat acestuia, în care este inclus si personalul din Bibliotecile Centrale Universitare.

Curtea Constitutionala a amânat luarea unei decizii în legatura cu Legea celor 102 taxe si impozite a lui Liviu Dragnea. O decizie în acest sens va fi luata vineri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co