Stiri Nationale

De Ziua Nationala, drapelul României este arborat la 2.519 metri, pe vârful Parângul Mare

drapel_parangTrei jandarmi montani din cadrul postului Parâng si un împatimit al muntelui au arborat drapelul României pe cel mai înalt vârf din muntii Parâng, astfel ca, de Ziua Nationala, tricolorul flutura pe una dintre cele mai înalte culmi montane din tara.

Jandarmii montani din cadrul postului din Parâng au initiat, în urma cu 5 ani, o actiune prin care anual, de Sfântul Andrei, duc drapelul pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, pentru ca de Ziua Nationala sa fluture la loc de cinste.

Cei patru au atins cota 2.519 dupa 4 ore de urcus si au fixat hampa drapelului de borna care marcheaza vârful montan.

Traseul pe care l-au parcurs cei trei jandarmi montani si tânarul iubitor de drumetii montane nu a fost deloc unul usor, din cauza vremii care nu a fost deloc prietenoasa.

Pe tot parcursul drumetiei, vântul a batut puternic, zapada a fost viscolita si temperatura înregistrata a fost cu mult sub zero grade Celsius. Efectul de frig a fost amplificat de vântul care sufla cu putere. Traseul de întoarcere, desi a durat mai putin, a fost la fel de dificil.

Acesta este al patrulea an în care jandarmii montani reusesc sa duca drapelul national pe vârful Parângul Mare. Anul trecut, jandarmii au abandonat misiunea din cauza conditiilor meteorologice extrem de dificile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co