Stiri Nationale

Guvernul a decis ca 2 decembrie este zi libera pentru bugetari

zi_liberaGuvernul a decis ca 2 decembrie sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, urmând ca acestia sa recupereze ziua de munca pe 17 decembrie sau sa-si prelungeasca timpul zilnic de lucru pâna pe 16 decembrie.

Potrivit hotarârii, noua zi libera nu este valabila pentru locurile de munca în care activitatea nu poate fi întrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Executivul a mai decis ca dobânzile calculate la disponibilitatile pastrate în contul curent general al trezoreriei statului, pentru care, potrivit reglementarilor legale în vigoare exista obligatia acordarii de dobânzi, aferente lunii noiembrie 2016, se înregistreaza în conturile corespunzatoare cu data de 2 decembrie.

În ziua de 2 decembrie, se efectueaza prin centrala Ministerului Finantelor Publice operatiuni de încasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, dar si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, prin ordin emis de Ministerul Finantelor Publice poate fi stabilita si desfasurarea altor operatiuni prin Trezoreria Statului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co