Stiri Nationale

Guvernul a modificat programul “Prima casa”

Statul va garanta, pentru programul “Prima casa”, în proportie de maximum 50% valoarea creditelor acordate pentru achizitia de locuinte noi si/sau consolidate si în proportie de maximum 40% cele mai vechi de 5 ani, potrivit unei OUG aprobata de Executiv.

Prin locuinta noua, în sensul programului “Prima casa”, se întelege orice imobil care respecta conditiile pentru a fi încadrat în categoria imobilelor cu destinatia de locuinta, receptionat la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitarii creditului garantat.

De asemenea, vor fi asimilate în categoria locuintelor noi si locuintele supuse cu cel mult 5 ani înainte de data solicitarii creditului garantat unor lucrari de interventie în vederea consolidarii si/sau a reducerii riscului seismic.

Din 2009, când a fost lansat Programul “Prima casa” si pâna la finalul lunii octombrie 2016 au fost acordate 201.080 de garantii, în valoare totala de 17,2 miliarde de lei, pentru finantari în valoare de aproximativ 34,4 miliarde de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co