Stiri Nationale

Guvernul ar putea amâna cu o luna majorarea salariului minim

Ministrul Muncii, Dragos Pâslaru, a declarat ca Executivul ar putea decide ”înghetarea” salariului minim la 1.250 de lei pentru o luna, lasând la latitudinea urmatorului guvern majorarea acestuia.

Declaratia a fost facuta în contextul în care Executivul a decis prorogarea cu doua luni a implementarii unor masuri fiscale.

Executivul a prorogat si unele masuri refetitoare la neacordarea de premii, tichete de masa, tichete cadou, vouchere de vacanta, indemnizatie de iesirea la pensie sau trecerea în rezerva sau retragere, mentinerea la nivelul acordat pentru luna decembrie 2016 a indemnizatiilor de care beneficiaza unele categorii de persoane, decontarea a numai 3 calatorii dus-întors sau 6 calatorii simple pentru magistrati si revolutionari.

Potrivit ministrului Finantelor, Guvernul a mai prorogat pâna la finalul lunii febriarie 2017 prevederilor din Legea educatiei, conform carora educatiei îi va fi alocat un buget de 6% din PIB, iar cercetarii 1% din PIB.

La rândul sau, ministrul Muncii, Dragos Pâslaru, a afirmat ca Executivul a creat spatiul pentru ca politica urmatorului Guvern sa poata fi îndeplinita.

Executivul a decis si prorogarea cu un an implementarii a trei ordonante de guvern, respectiv OG 5/2013, privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural, OG 6/2013, privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decât gazele naturale, si OG 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, neprorogarea lor riscând sa genereze o reducere a veniturilor bugetare de 975 de milioane de lei.

Guvernul nu a prorogat prevederile Codului Fiscal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co