Stiri Locale

Judetul Prahova sufera de o serioasa criza de medici

Medici_Prahova40 de medici lipsa la Spitalul Municipal Câmpina si alte câteva zeci la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti este pe scurt situatia cu care se confrunta doua dintre cele mai mari unitati sanitare din Prahova.

Desi concursuri pentru ocuparea posturilor vacante se organizeaza aproape lunar, nimeni nu vrea sa se prezinte, în ciuda faptului ca medicii au fost motivati, atât la Câmpina cât si la Ploiesti, cu locuinte de serviciu gratuite. Cauzele pentru care specialistii nu sunt interesati de un loc de munca într-unul din spitalele de Prahova tin în special de salariul foarte mic si de conditiile de lucru, preferând astfel ofertele mult mai tentante din mediul privat.

Cea mai grava situatie se regaseste în sectiile de Anestezie Terapie Intensiva, chirurgie pediatrica, neonatologie, pediatrie, radiologie si laborator de analize, dar si în celelalte specializari exista posturi libere atât la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti cât si la Spitalul Municipal Câmpina.

Grav este ca o parte dintre medicii care lucreaza deja în cele doua unitati sanitare se pregatesc sa plece din tara si nimeni nu-i poate opri pentru ca sistemul de stat din România nu poate concura, macar la nivelul salariilor, cu cel din tarile din Europa de Vest si, mai nou, din tarile arabe, unde un medic specialist ajunge sa câstige lunar chiar si 10.000 de dolari.

Autoritatile locale din Câmpina si din Ploiesti au încercat sa tenteze medicii cu locuinte de serviciu gratuite, dar fara succes.

La Câmpina, de exemplu, administratia locala nu a pus la dispozitie spitalului un apartament care sa aiba calitatea de locuinta de serviciu.

Din contra, a complicat foarte mult lucrurile, în sensul ca se impune îndeplinirea anumitor criterii (printre care se afla si distanta de la domiciliu pâna la noul loc de munca) pentru ca acel specialist sa aiba dreptul sa locuiasca în mod gratuit într-un apartament.

Prin urmare, conducerea spitalului nu poate promite unui medic specialist o locuinta de serviciu, pentru ca acesta din urma va trebui sa concureze fie cu un farmacist, fie cu un profesor fie cu alt medic sau un politist care vine sa lucreze la Câmpina desi domiciliul sau se afla în alta localitate.

Sursa: observatorulph.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co