Stiri Locale

Liceenii ploiesteni vor vedea filmul francez “A happy event”, in cadru proiectului Cinema-edu

Liceenii ploiesteni vor putea urmari la Cinema Premiera, pe 22 mai, de la ora 10:00, filmul francez “A happy event” (Un eveniment fericit), in regia lui Rémi Bezançon, care abordeaza intr-un mod original tema maternitatii si a modului in care viata de cuplu se schimba dupa aparitia unui copil.

Pelicula este o comedie romantica, dar evenimentele traite de personaje reprezinta o adevarata lectie de viata despre maturitate, altruism si asumarea responsabilitatii.

Filmul va rula pentru elevii urmatoarelor institutii de invatamant: Colegiul National IL Caragiale, Grupul Scolar Administrativ si de Servicii Victor Slavescu, Grupul Scolar de Servicii Sfantul Apostol Andrei, Liceul de Arta Carmen Sylva, in cadrul proiectului Cinema-edu, primul proiect de educatie cinematografica adresat elevilor, lansat anul trecut de Asociatia Culturala Macondo.

Dupa vizionare vor avea loc discutii pe teme ca responsabilitatea in relatia de cuplu, protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite. Vor fi abordate si teme ce privesc maternitatea, printre care modalitatea in care relatia celor doi parinti se schimba odata cu aparitia copilului, dinamica relatiilor intrafamiliale, raportul casnicie-cariera si felul in care acesta se modifica odata cu aparitia copilului.

Pana acum, au fost prezentate in cadrul proiectului amintit doua filme de arta in peste 10 orase din tara, iar vizionarile au fost urmate de discutii cu elevii. In luna mai, brand-ul de prezervative Durex se alatura proiectului Cinema-edu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co