Stiri Locale

Lucrările de la Lacul Curiacul au fost sistate din nou

Lacul_CuriaculAmenajarea Lacului Curiacul pare a fi încă o investiţie urmărită de ghinion, aşa cum au fost şi altele derulate în municipiul Câmpina de-a lungul timpului.

Dacă ar fi să dăm un exemplu, ne-am putea gândi la Calea Dacia, unde termenul de execuţie era de patru luni şi s-a ajuns ca, din diverse motive, lucrarea să fie gata în mai bine de doi ani.

Investiţia de la Lacul Curiacul a început în octombrie 2013, iar termenul de realizare era de un an. Un termen care nu a fost respectat pentru că lucrările au fost sistate de două ori, asta pe lângă perioada în care vremea a fost nefavorabilă şi nu s-a putut lucra.

Mai întâi, în timpul săpăturilor, au fost descoperite proiectile neexplodate, datând din cel de-al doilea război mondial.

Se întâmpla la începutul lunii iunie 2014.

Imediat după descoperirea muniţiei, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a recomandat administraţiei locale oprirea temporară a lucrărilor pentru o verificare mai amănunţită a zonei. S-a apelat la o firmă de specialitate, care a venit cu aparatura necesară, a făcut verificări şi a detectat în sol mai multe aglomerări de metale, pe porţiuni diferite ale malurilor lacului.

În baza studiului emis de reprezentanţii firmei respective, proiectantul lucrării a refăcut proiectul astfel încât să nu mai fie nevoie de săpături la adâncimi mari, iar acolo unde nu au fost detectate metale, să fie introduşi stâlpi de susţinere.

Lucrările de amenajare au fost reluate abia în luna octombrie a anului trecut, pentru ca la începutul acestui an să fie sistate din nou. Suntem la jumătatea lunii aprilie 2015 şi nici picior de muncitor nu se vede pe la Lacul Curiacul.

Cât a fost iarnă, nu s-a lucrat, iar soluţia tehnică a fost schimbată încă de anul trecut. O noutate, totuşi, există. A apărut societatea Cast, alături de Floricon Salub, ca firmă executantă. A fost trecută pe panoul aferent investiţiei, iar Primăria spune că încă de la început a fost aşa, că licitaţia pentru realizarea acestei lucrări a fost câştigată de Floricon în asociere cu Cast.

Investiţia stagnează şi nu pare sa fie din cauza banilor, aşa cum se zvoneşte prin târg.

Sursa: campinaph.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co