Stiri Nationale

Mai multe instante din tara au intrat în greva

greva_judecatoriTribunalele Dolj si Vâlcea si judecatoriile de pe raza Curtii de Apel Pitesti au intrat în greva începând de luni, urmând ca si alte instante sa decida daca se alatura protestului, magistratii cerând, printre altele, demisia ministrului Justitiei.

Magistratii solicita Avocatului Poporului initierea controlului de constitutionalitate al ordonantei privind salarizarea bugetarilor, au aprobat un memorandum ce va fi transmis catre Guvern si au cerut demisia ministrului Raluca Pruna.

Prin memorandumul ce va fi trimis Guvernului, magistratii cer respectarea independentei sistemului judiciar, garantarea si respectarea statutului magistratilor, independentei acestora, proceduri transparente în numirea în functiile de conducere din Ministerul Public, asigurarea unei finantari corespunzatoare bunei functionari a justitiei ca serviciu public, analizarea activitatilor unor institutii din sistem, crearea unui corp de politie judiciara sub autoritatea exclusiva a Ministerului Public si crearea prin lege a unei autoritati civile de interceptare, publicarea de catre CSAT a procedurii urmate în vederea verificarii concrete în ce priveste existenta unor persoane infiltrate în sistemul judiciar, angajati/colaboratori/informatori ai serviciilor de informatii.

Instantele aflate in greva vor solutiona, în perioada de protest, doar cauzele urgente. La protest vor participa si instante din Olt, Gorj si Mehedinti, prin aplicarea de banderole albe pe robe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co