Stiri Locale

Mii de ploiesteni si-au petrecut noaptea de sambata la muzee

Noaptea_MuzeelorAnimatie neobisnuita sâmbata seara în Ploiesti. Mii de oameni au iesit în zi de sarbatoare, de Sfintii Constantin si Elena nu doar pentru a se întâlni cu aniversatii zilei, ci, mai ales, pentru a vizita muzeele din oras, deschise gratuit vizitarii în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2016.

Majoritatea institutiilor de cultura din oras au fost deschise pâna dupa ora 12:00 noaptea vizitatorilor, iar muzeografii au pregatit si numeroase alte expozitii temporare sau evenimente muzicale si artistice pe lânga expozitiile obisnuite ale muzeelor.

Înca de la startul evenimentului, polul de interes al ploiestenilor s-a mutat la Muzeul Ceasului, unic în tara. Însa nu doar orologiile au stârnit interesul, ci, mai ales rezultatul lucrarilor de renovare si reabilitare a sediului muzeului, casa Luca Elefterescu din aproapierea Bulevardului Castanilor. Cladirea muzeului, monument istoric de la sfârsitul secolului al XIX-lea, a fost restaurata cu fonduri europene nerambursabile. Lucrarile au durat 39 de luni, dintre care doi ani de executie efectiva: restaurare, consolidare, recompartimentare, transformarea partiala a podului în mansarda, dar si refacerea împrejmuirii imobilului. Acestea s-au încheiat în 2015, iar în timpul scurs de atunci, colectia muzeului a fost re-expusa în noua cladire, într-o formula muzeografica moderna, din care nu lipsesc hologramele si aplicatiile interactive.

Pentru toate aceste motive, sute de oameni au stat la cozi, zeci de minute, pentru a putea vizita Muzeul Ceasului, institutia de cultura fiind cea mai cautata din oras în Noaptea Muzeelor.

Periplul ploiestenilor a contionuat însa si la celelalte muzee din oras: Casa IL Caragiale, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul de Arta, Muzeul Petrolului sau Casa memoriala Nichita Stanescu.

Mii de oameni au ajuns si la muzeele din judet: Castelul Peles, Muzeul Crama 1777 Valea Calugareasca sau Conacul Bellu din Urlati.

Sursa: adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co