Stiri Nationale

Nu ai 11 clase, nu poti detine permis de conducere

examen_autoPermisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel putin 11 clase.

Aceasta este una dintre masurile prin care Guvernul vrea sa reduca la jumatate numarul de decese rezultate din accidente rutiere, în urmatorii trei ani.

Interdictia eliberarii permisului de sofer auto pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusa de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera.

Conform Legii educatiei nationale, învatamântul general obligatoriu este de 11 clase si cuprinde învatamântul primar (5 ani, inclusiv clasa pregatitoare), învatamântul gimnazial (4 ani) si primii 2 ani ai învatamântului secundar superior (liceul). Obligatia de a frecventa învatamântul obligatoriu de 11 clase înceteaza la vârsta de 18 ani.

Din momentul în care Guvernul va schimba însa legislatia, cine nu a terminat la scoala 11 clase nu va mai primi permisul de sofer auto.

Prin aceasta restrictie, Guvernul vrea sa se asigure ca cine se afla la volan are capacitatea intelectuala de a învata regulile de circulatie si de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.

Restrictia va fi introdusa alaturi de alte masuri, printre care reducerea perioadei în care soferii trecuti de o anumita vârsta sunt obligati sa efectueze verificarea medicala, pentru a dovedi ca mai sunt apti sa conduca un autovehicul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co