Stiri Nationale

Peste 40 % dintre elevii din România nu înteleg textul citit

elevi_manualeMinistrul Educatiei, Mircea Dumitru, sustine ca 42 la suta dintre elevii din România nu înteleg textul citit si au dificultati în efectuarea unor operatii elementare, în conditiile în care media europeana a analfabetismului functional este de 20 la suta.

Potrivit acestuia, de-a lungul anilor, anumite momente au fost ratate, astfel încât deciziile care ar fi putut sa duca la adoptarea unor strategii si planuri nu au fost luate la timpul potrivit.

Potrivit unor date statistice la nivel national, circa 42 la suta dintre tinerii din România, cu vârsta de 15 ani, conform testelor PISA, se pot încadra în fenomenul de analfabetism functional, ceea ce înseamna ca abilitatile lor de citit, scris, matematica si stiinte nu sunt suficiente pentru a le permite sa functioneze normal într-o societate moderna.

De asemenea, tinerii care se încadreaza în acest fenomen nu vor putea accede decât la locuri de munca care cer un nivel minim de educatie.

Mircea Dumitru a anuntat ca va propune în Guvern o ordonanta de urgenta prin care universitatile vor trebui sa accepte dubla specializare, astfel încât se va forma o forta de munca calificata pentru învatamântul gimnazial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co