Stiri Locale

Ploiestiul a îmbracat haine de sarbatoare

ploiesti_sarbatoriLuni seara, la Ploiesti, a început oficial sezonul Sarbatorilor de Iarna.

La ora 18:00, în centrul orasului s-a desfasurat un spectacol al Fanfarei Consiliului Judetean, iar la ora 18:30 a fost aprins iluminatul ornamental.

Copiii au vizitat casuta lui Mos Craciun, au admirat figurinele amplasate în zona centrala si brazii împodobiti cu ghirlande luminoase, apoi s-au deplasat cu Trenuletul Veseliei din fata Palatului Administrativ pâna în fata scenei amplasate între Parcul Toma Socolescu si Palatul Culturii.

Pe scena, de la ora 19:00, s-a desfasurat spectacolul “D’ale lui Caragiale”, prezentat de Teatrul Toma Caragiu, apoi Mos Nicolae si-a facut aparitia, spre bucuria celor mici, iar orchestra populara a Filarmonicii Paul Constantinescu a oferit un adevarat regal muzical.

Tot luni seara s-a deschis Târgul de Craciun.

Pe scena amenajata lânga Palatul Culturii, în fiecare seara, pâna în preajma Craciunului, se vor desfasura spectacole de teatru pentru copii, concerte ale filarmonicii ploiestene, serbari ale elevilor din scolile ploiestene, spectacole sustinute de scoli particulare de teatru si muzica, de coruri ale bisericilor si ale unitatilor de învatamânt.

Pe 20 decembrie, la casuta special amenajata din centrul orasului, copiii îl vor putea întâlni chiar pe Mos Craciun.

Primarul Adrian Dobre a anuntat ca administratia locala a închiriat instalatii de iluminat pentru întreg orasul si peste 10 ornamente 3D, costurile totale, care le includ si pe cele pentru montarea instalatiilor, ajungând la 1.100.000 de lei.

Orasul este decorat cu aproximativ 600 de ornamente 2D, peste 200 de plase luminoase, peste 200 de traversari luminoase, iar în zona centrala sunt decorati mai multi brazi, cel mai mare având aproximativ 12 metri.

Sursa: ziarulprahova.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co