Stiri Locale

Primăria Ploiesti a obtinut o noua amanare pentru proiectele europene din municipiu

Proiecte_europene_PloiestiPrimăria Ploiesti anuntă că a obtinut o nouă amânare pentru finalizarea proiectelor europene care au înregistrat întârzieri pe 31 decembrie 2015. Initial, autoritătile au semnat acte aditionale, prin care termenele de finalizare pentru cele 11 proiecte întârziate au fost mutate pe 30 iunie 2016. Totusi, rămân obiective de investitii care nu vor fi gata nici la acea dată.

În speranta de a evita eventuale sanctiuni si plata sumelor primite până acum de la Uniunea Europeană, reprezentantii Primăriei au discutat cu autoritatile de management despre amânarea termenului limită cu încă două luni, până pe 31 august 2016. Astfel, proiectele europene vor putea continua si după finalul lunii iunie, fără a exista riscul pierderii integrale a finantării europene.

Proiectul care dă cele mai mari emotii vizează construirea unui pod peste calea ferată, lângă Gara de Vest Ploiesti, obiectiv la care autoritătile ploiestene anuntaseră că lucrările nu se vor încheia până pe 30 iunie. Prelungirea termenului final oferă o nouă sansă ca lucrările să se finalizeze fără a exista riscul pierderii finantării primite de la UE până pe 31 decembrie 2015.

În schimb, multe dintre proiectele care au intrat cu întârzieri în acest an se apropie de finalizare, au mai anuntat autoritătile ploiestene, care au precizat si care sunt cele mai avansate obiective de investitii.

“La Hipodrom si la Parcul Municipal Vest am intrat în linie dreaptă. De asemenea, la proiectul de modernizare a liniilor de tramvai de pe traseul 102 urmează să înceapă probele. Am ales să le facem după Paste, ca să nu îngreunăm în perioada Sărbătorilor traficul rutier care si asa se desfăsoară cu probleme pe Soseaua Vestului. Si unul dintre cele trei contracte de reabilitare termică a unor blocuri se apropie de finalizare. La blocurile 13 si 14 de pe Republicii estimăm că lucrările se vor încheia la mijlocul lunii mai, iar la blocul 9 constructorul a fost de acord să facă balcoanele pe propria cheltuială”, a declarat viceprimarul Răzvan Ursu.

Sursa: telegrama.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co