Stiri Locale

Primaria Ploiesti revine cu proiectul de închiriere a locurilor de parcare din fata blocurilor

parcari_ploiestiUndeva prin 2013, administratia ploiesteana a propus un proiect privind posibilitatea ca locatarii sa închirieze locurile de parcare din fata locuintelor, proiect pus în dezbatere publica si ulterior abandonat, dupa ce reprezentantii Primariei si-au dat seama ca implementarea lui ar necesita o serie de cheltuieli importante, în conditiile în care foarte multe dintre aceste locuri nu sunt marcate sau amenajate corespunzator.

La peste doi ani distanta, conducerea Primariei vrea sa reînvie acea propunere.

Anuntul a fost facut de viceprimarul Cristian Ganea, care a precizat ca spera ca acest proiect sa intre în dezbaterea forului legislativ pâna la finele acestui an, astfel încât, de la 1 ianuarie 2017, sa poata fi scoase la concurs locurile din fata blocurilor.

În momentul în care a fost pus pentru prima data în dezbatere, proiectul a stârnit reactii mixte. Pe de o parte, multi ploiesteni s-au aratat încântati de ideea de a avea un loc rezervat, pe care sa nu-l mai gaseasca ocupat în momentul în care se întorc seara de la serviciu, lucru cu atât mai important iarna, când intervine si nevoia deszapezirii locului de parcare.

Pe de alta parte, cel putin la fel de multe persoane au criticat atunci propunerea, aratând ca s-ar fi creat o tensiune între locatari si ca nu sunt suficiente locuri amenajate pentru a face fata cererii.

A contat, evident, si aspectul financiar, un loc plecând de la suma de 100 de lei pe an, cu mentiunea ca, acolo unde exista concurenta, autoritatile propuneau o licitatie în care sa câstige cel care oferea mai mult.

Un alt aspect care nu era rezolvat atunci si nici pâna acum n-a fost lamurit se leaga de scenariul în care ploiesteanul care a platit pentru rezervarea unui loc ajunge acasa si gaseste alta masina parcata acolo. Ce face în acea situatie, în conditiile în care ridicarea masinilor parcate neregulamentar este blocata? Se deplaseaza cineva de la SGU sau de la Politia Locala? Si daca da, ce ar face autoritatile în aceasta situatie? O sa poata muta masina gasita acolo neregulamentar? Si daca, sa zicem, acest scenariu se petrece undeva pe la ora 22:00?

Chiar daca ramân foarte multe întrebari fara raspuns, viceprimarul Ganea pare încrezator ca proiectul va putea fi aplicat cu succes la Ploiesti.

Proiectul a fost propus initial în administratia Badescu, însa autoritatile au renuntat la idee. Nu se stie, în acest moment, daca propunerea de reluarea a acestei proceduri, venita din partea viceprimarului Ganea, este împartasita si de ceilalti colegi de la conducerea Primariei.

Sursa: telegrama.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co