Stiri Locale

Primaria Ploiesti vrea modernizarea iluminatului public din localitate

În plin proces de pregatire a documentatiei privind scoaterea la licitatie a serviciului de iluminat public, conducerea Primariei Ploiesti a luat decizia de a merge pe doua directii, una legata de modernizarea sistemului, pentru care urmeaza sa se tina o licitatie si se doreste atragerea de fonduri europene, si una strict pentru mentenanta, segment de care urmeaza sa se ocupe, ca si pâna acum, SGU, societate detinuta de administratia locala.

Vestea vine în conditiile unei modificari legislative aprobate de câteva luni, care ar permite, potrivit autoritatilor ploiestene, ca aceasta componenta sa fie data în sarcinile SGU fara licitatie.

Astfel, chiar daca a pierdut, în acest an, un litigiu cu Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicile de Utilitati Publice (ANRSC), în urma caruia a ramas fara licenta de operare în acest domeniu, SGU se ocupa si în prezent (si o va face si în continuare) de interventiile vizând mentenanta, anunta autoritatile ploiestene.

Noile prevederi legislative din domeniul achizitiilor publice permit ca pentru partea de mentenanta sa fie facuta atribuire directa catre o firma a municipalitatii, aceasta având posibilitatea sa obtina ulterior licenta de operare.

Spun asta atât oficialii SGU Ploiesti, cât si reprezentantii Regiei Autonome de Servicii Publice, structura subordonata administratiei locale care se ocupa de coordonarea acestor activitati.

De partea care tine de modernizarea sistemului de iluminat public se ocupa un colectiv desemnat de Consiliul Local Ploiesti, care lucreaza la elaborarea caietului de sarcini în vederea scoaterea acestui serviciu la licitatie.

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, a afirmat în mai multe rânduri ca doreste sa atraga fonduri europene pentru modernizarea sistemului.

Sursa: telegrama.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co