Stiri Locale

Primaria Ploiesti vrea modernizarea pasajelor pietonale din Bariera Bucuresti

Pasaj_subteran_PloiestiPrimaria Ploiesti a anuntat ca organizeaza achizitie directa offline pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr 98/2016 privind achizitiile publice, pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect “Expertize tehnice – Reabilitare si modernizare pasaje pietonale subterane B-dul Bucuresti 1 si B-dul Bucuresti 2”.

Obiectul contractului consta în servicii de proiectare, respectiv servicii de întocmire expertiza tehnica “Expertize tehnice – Reabilitare si modernizare pasaje pietonale subterane B-dul Bucuresti 1 si B-dul Bucuresti 2”. Valoarea estimata este de 25.000 de lei, fara TVA, costurile urmând sa fie acoperite din bugetul local.

Termenul pentru finalizarea expertizei va fi de 30 de zile, iar ofertele pot fi depuse la registratura Primariei pâna luni, 29 august, la ora 12:00.

Potrivit caietului de sarcini, se urmareste analiza structurii de rezistenta a pasajelor, prin identificarea starii de degradare a acestora, evaluarea calitativa si stabilirea masurilor ce trebuie luate în scopul punerii lor în siguranta si redarii în folosinta.

Pasajele din Bariera Bucuresti, care trec pe sub Bulevardul Bucuresti, la capatul podului de la Gara de Sud, spre iesirea din Ploie?ti, au fost construite în urma cu aproximativ 40 de ani si închise în urma cu mai multi ani. De atunci, ele s-au degradat în continuu, devenind un adevarat focar de infectie.

Redeschiderea lor a fost readusa în discutie de mai multe ori, mai ales în contextul numeroaselor accidente rutiere care au loc în zona, unele chiar pe trecerea de pietoni de la capatul podului. Si asta pentru ca vorbim despre o zona în care se circula cu viteza, foarte aglomerata la orele de vârf (pe sensul spre Bucuresti la primele ore ale diminetii si pe sensul de intrare în Ploiesti, dupa-amiaza), dar si cu serioase probleme de vizibilitate la trecerea de pietoni, din cauza masinilor parcate pe marginea soselei si a separatoarelor de sens foarte înalte, care nu permit soferilor sa vada în timp util pietonii aflati în traversare, mai ales daca este vorba despre copii.

Sursa: telegrama.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co