Stiri Locale

Primaria Ploiesti vrea sa reia proiectul de trecere a autobuzelor pe GPL

Finantat de Ministerul Mediului si încheiat în aceasta toamna, cu un esec de proportii, dupa convertirea a 5 autobuze din totalul de 50 incluse, proiectul municipalitatii ploiestene de trecere a mijloacelor de transport vechi pe GPL ar putea fi reluat din 2017.

Primarul Adrian Dobre a pus în dezbatere, la sedinta Consiliului Local, un proiect privind prelungirea conventiei de finantare de la Ministerul Mediului, în speranta ca, în urmatoarele luni, mai multe autobuze din parcul auto al Transport Calatori Expres ar putea intra în program.

Daca ambele institutii aproba prelungirea programului, municipalitatea urmeaza, cel mai probabil, sa lanseze o noua procedura de achizitie, pentru selectarea firmei sau firmelor care sa se ocupe de trecerea autobuzelor vechi de la motorizarea diesel la cea GPL.

Solicitarea vine în conditiile în care vechiul contract, semnat în mandatul Badescu, a dus la convertirea a cinci autobuze, dintr-un total de 50 incluse în lista.

La acea vreme întârzierile majore au fost puse pe seama lipsei unei institutii abilitate care sa certifice noile norme de poluare ale motoarelor, în conditiile în care municipalitatea solicitase ca, în urma programului, autobuzele sa obtina o eficienta mai mare, iar norma de poluare sa fie îmbunatatita sau cel putin mentinuta.

La aceste probleme, se adauga cele întâmpinate ulterior firmei de transport a municipalitatii, care a reclamat ca, dupa punerea în circulatie a celor cinci autobuze convertite, consumul nu a scazut considerabil si, pe deasupra, au apaprut unele probleme tehnice (pierderi de ulei) care au crescut costurile de exploatare estimate initial.

Sursa: telegrama.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co