Stiri Nationale

Românii sunt prea saraci pentru a manca la restaurant

masa_restaurantUnul din trei români nu îsi permite sa iasa la restaurant nici macar o data pe luna, arata statistica europeana.

Mai grav este ca în timpul liber mai mult de jumatate din populatie prefera sa ramâna acasa, decât sa cheltuie bani pentru o iesire în oras.

De situatie profita însa covrigariile si fast-food-urile care nu duc niciodata lipsa de clienti.

România conduce detasat într-o statistica europeana care nu ne face deloc cinste. Peste 56% dintre români nu-si permit sa aloce bani pentru timpul liber si pentru cheltuieli de relaxare, potrivit cifrelor Eurostat. La mare distanta sunt vecinii din Bulgaria si Ungaria.

În tari cum sunt Cehia si Suedia, bugetul pentru petrecerea timpului liber în oras pare a fi o prioritate.

O ceafa de porc care este gatita acasa costa doar cinci lei. Aceeasi friptura însa, la un restaurant în oras, costa de cinci ori mai mult. Pentru aceasta diferenta de pret, românii prefera sa ramâna acasa.

Astfel, peste 36% dintre români nu ies la restaurant cu familia sau cu prietenii nici macar o data pe luna. Procentul în Ungaria este mai mare, dar nu din cauza nivelului de trai, ci a modului de viata.

Pe de alta parte,  locuitorii din Franta, Marea Britanie sau tarile nordice si-au format un adevarat obicei din mânca în oras.

În România, majoritatea celor care manânca în oras, cumpara produse ieftine si de proasta calitate.

Batrânii din România ajung cel mai rar în baruri si restaurante. Tinerii sub 25 de ani, care depind si de banii parintilor sunt urmatoarea categorie de populatie care iese cel mai putin pentru a mânca sau a bea ceva în afara casei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co