Stiri Locale

Sunt bani pentru fructele elevilor si în anul scolar viitor

Fructe_in_scoliElevii din învatamântul primar si gimnazial vor beneficia si în anul scolar 2016-2017 de Programul de încurajare a consumului de fructe în scoli, finantat din fonduri europene si nationale.

Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, alaturi de consiliile judetene si consiliile locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în anul scolar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleiasi valori de 0,37 lei/elev, ca si în anul precedent, pentru o perioada de maximum 88 de zile de scolarizare.
Cum numarul de zile prevazute pentru finantarea programului este cam la jumatate fata de numarul de zile de scoala din anul 2016-2017, copiii nu vor primi fructe în fiecare zi de cursuri. Asta în cazul fericit în care autoritatile judetene vor reusi sa duca la bun sfârsit licitatiile, în timp util.

Prahova are niste experiente triste la acest capitol, ca si în privinta licitatiilor pentru lapte si corn.

De exemplu, în anul scolar 2015-2016, la finalul lunii martie, Consiliul Judetean abia finaliza licitatia si astepta, cu emotii, expirarea termenului pentru contestatii, ca sa încheie un contract pentru furnizarea de fructe, în scolile din judet, în ceea ce mai ramasese din anul scolar.

În anul scolar precedent, a plouat cu contestatii, iar procedura a fost blocata luni în sir.

Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe în scoli este implementat în România începând din anul 2009-2010.

Sursa: telegrama.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co