Stiri Mondene

Trofeul Mamaia a fost câstigat de piesa “Ciao Amore, Come Stai? “, interpretata de Andreea Olariu

Marele premiu al Festivalului National de Muzica Usoara Mamaia 2011 a fost câstigat de compozitorul Marcel Dragomir pentru piesa “Ciao Amore, Come Stai?”, interpretata de Andreea Olariu.

Decizia de decernare a marelui premiu a fost luata duminica, în cadrul unei sedinte extraordinare, de catre consilierii judeteni, asa cum se întâmpla de mai multi ani. Ei au avut de ales între câstigatorul sectiunii Interpretare – Cornelia Goda (33 de ani) din Focsani si câstigatorul sectiunii Creatie – piesa “Ciao Amore, Come Stai?”, asa cum a rezultat în urma deciziei juriului.

Din cei 25 de consilieri prezenti, 22 au decis ca marele premiu, constând într-un autoturism Skoda, sa fie decernat pentru piesa “Ciao Amore, Come Stai?” – compozitor Marcel Dragomir, textier Eugen Dumitru, interpret Andreea Olariu (15 ani) din Constanta.

Întrucât aceasta piesa a câstigat marele premiu, urmatoarele melodii ale sectiunii Creatie au urcat o pozitie în clasament, podiumul final fiind urmatorul:

– locul întâi – “Sunt gelos” – compozitor Adrian Romcescu, textier Dana Dorian, interpret Mihai Bajinaru,

– locul al doilea – “Mereu învingator” – compozitor Tudy Zaharescu, textier Ana Mardare, interpret Ana Mardare,

– locul al treilea – “Doar a ta” – compozitori Liviu Cocoru, Marius Draghici, Catalin Fântâneanu, Dumitru Catalin Cotelin, Anamaria Mihaela Popa, textieri Theea Eliza Ioana Minculescu, Laura Petrescu, interpret Trupa Perpetuum.

De asemenea, juriul a decis si podiumul sectiunii Interpretare. Astfel, locul întâi i-a revenit Corneliei Goda (33 de ani) din Focsani, pe locul al doilea s-a clasat Rodica Elena Tudor (21 de ani) din Marginenii de Jos, judetul Prahova, iar locul al treilea a fost ocupat de Nicoleta Ticala (22 de ani) din Bucuresti.

Pentru prima oara în cadrul Festivalului de la Mamaia, sectiunea Rock, si-a desemnat si ea câstigatorii: locul întâi – trupa Vertigo, locul al doilea – trupa Pasager, locul al treilea – trupa Tips.

Câstigatorii fiecarei sectiuni vor primi câte 1.500 de euro, în timp ce ocupantii locului al doilea – câte 1.000 de euro, iar cei ai locului al treilea – câte 500 de euro.

Totodata, în cadrul festivalului vor fi acordate si alte premii. Astfel, Societatea Româna de Radiodifuziune a decis sa-i premieze pe Alin Ignat de la sectiunea Interpretare si pe Andreea Olariu de la sectiunea Creatie pentru interpretarea piesei “Ciao Amore, Come Stai?”. De asemenea, premiul “Teo Peter”, oferit de Consiliul Judetean, îi revine trupei Addiction.

Pe de alta parte, presedintele executiv al festivalului, Cristian Zgabercea, a declarat duminica, la finalul sedintei Consiliului Judetean, ca o piesa de la sectiunea Creatie, interpretata de solista Bernice Chitiul, a fost scoasa din concurs pentru ca nu era prezentata în prima auditie, asa cum cere regulamentul. El a spus ca este vorba de piesa “Vei mai fi”, compozitor Virgil Popescu, care a mai fost interpretata în trecut de Marina Florea. Pe de alta parte, în prima zi a manifestarii, Bernice Chitiul a fost protagonista unui alt scandal de culise. Ea a refuzat accesoriile vestimentare puse la dispozitie de organizatori, motivând ca nu sunt în ton cu caracterul sau.

Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia a debutat pe 25 august, la Teatrul de Vara Soveja din Constanta. Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc duminica, de la ora 21:00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co