Stiri Nationale

Vremea se mentine rece pentru aceasta data

vreme_romaniaValorile termice sunt în scadere fata de cele din intervalul precedent, astfel încât vremea este rece pentru aceasta data, în toata tara, informeaza ANM.

Miercuri, temperaturile maxime se încadreaza între -4 si 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 si -3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -16 grade.

Cerul este variabil la senin, cu înnorari temporare în regiunile extracarpatice si la munte. Trecator, va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpatii Orientali si Meridionali si cu totul izolat în dealurile sudice, posibil si în Delta Dunarii.

Vântul sufla slab si moderat, cu unele intensificari în estul si sud-estul teritoriului, dar si pe crestele montane.

Izolat, în zonele joase de relief poate fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

Joi, vremea se va mentine rece pentru aceasta data, în cea mai mare parte a tarii, desi, majoritatea valorilor termice si în special cele nocturne, vor marca o crestere fata de intervalul anterior.

Cresterea de temperatura va fi substantiala în Moldova, unde vor fi înnorari si, pe arii restrânse, precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie. Astfel de fenomene vor fi posibile, dar trecator si cu totul izolat si în Maramures, Transilvania si nordul Dobrogei. Vor fi conditii de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, îndeosebi pe creste, dar si în extremitatea de sud-est.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -4… -3 grade în depresiunile Carpatilor Orientali, pâna la 9 grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 si 2 grade, mai scazute în depresiuni, dar si mai ridicate în nord-est.

Local, cu precadere spre sfârsitul intervalului, în zonele joase de relief va fi ceata, asociata, pe spatii mici, cu depunere de chiciura.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co