Header

Julio Iglesias

Julio Iglesias (n. 23 septembrie 1943, Madrid) este un cântăreț spaniol. Este artistul latin care a vândut cele mai multe albume din istorie. De asemenea, se numără printre primii zece artiști cu cele mai numeroase vânzări din istorie, conform Sony, care în decembrie 2011 i-a conferit, la Madrid, două premii ce confirmă aceste realizări de excepție.

Biografie
Părinții lui, Dr. Iglesias Puga și Maria del Rosario au avut grijă ca fiul lor, Julio, să studieze Dreptul la Universitatea Complutense din Madrid, dar viața nu l-a lăsat să-și termine studiile din cauza unui accident de mașină ce l-a lăsat paralizat pentru un timp în care a realizat că cea mai bună metodă de a-și canaliza durerea morală ṣi fizică e să se închidă în minunata lume a muzicii. Totul a început atunci când într-o zi când era internat în spital, a primit o chitară de la medicul care-l îngrijea. Așa, pe scurt, a început fulminanta sa carieră care se întinde pe o periodă respectabilă de 40 de ani, încununați cu numeroase albume răsplătite cu aur, platină și numeroase distincții, uneori unice în lume. În anul 1971 s-a însurat cu Isabel Preysler Arrastria cu care a avut 3 copii: „Chabeli” Marĺa Isabel(1971), Julio Iglesias Jr. (1973) și Enrique Iglesias (1975), ultimii doi alegând să calce pe urmele tatălui lor.

La începutul anilor 1990, și-a unit destinul cu Miranda Johanna Maria Rijnsburger cu care are 5 copii, ultimul născându-se în 2007. Primul album al artistului se numește La Vida Sigue Igual (1969), iar cel mai recent „Julio Iglesias 1” (2011).

Discografie
Albume(Studio)

2011: Numero 1
2010: The Essential: Julio Iglesias
2010: Original album classic
2010: Nathalie-The best of Julio Iglesias
2007: Quelque Chose De France
2006: Romantic Classics (US:#41)
2006: Remastered+Bonus Track
2006: Remastered (US:#81)
2005: L’homme Que Je Suis
2003: Divorcio
2000: Noche De Cuatro Lunas
1996: Tango
1995: La Carretera
1994: Crazy (US:#30)
1992: Calor (US:#186)
1990: Starry Night (US:#37)
1989: Raíces
1988: Non Stop (US:#52)
1987: Un Hombre Solo
1987: Tutto l’amore che ti manca
1985: Libra (US.#92), (US Latin:#1)
1984: 1100 Bel Air Place (US:#6) [Singles: „All Of You” US:#19, US R&B:#38, „Moonlight Lady” Adult Contemporary #17, „To All The Girls I’ve Loved Before” US:#5, US Country:#1] 1983: En Concierto
1982: Momentos
1982: Momenti
1982: Et l’amour crea la femme
1981: De niña a mujer
1981: Fidèle
1981: Minhas cancoes preferidas
1981: Zartlichkeiten
1980: Hey!
1980: Amanti
1980: Sentimental
1979: A vous les femmes
1979: Innamorarsi alla mia eta
1978: Emociones
1978: Aimer La Vie
1978: As Vezes Tu, As Vezes Eu
1978: Da „Manuela” A „Pensami”
1978: „Quiero” Album (El Amor)
1977: A mis 33 años
1976: America
1976: Ein Weihnachtsabend Mit Julio Iglesias
1976: En El Olympia
1975: A Mexico
1975: El Amor
1974: A Flor de Piel
1974: Viens M’embrasser
1973: Soy
1972: Un Canto a Galicia
1972: Por una mujer
1969: Yo Canto
sursa: wikipedia

Artist Videos

1