Header

Rod Stewart

Roderick David „Rod” Stewart CBE, nascut la data de 10 ianuarie 1945, este un cântăreț și compozitor britanic de origine scoțiană și engleză și unul dintre cei mai buni artiști din toate timpurile, după ce a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.

Născut și crescut în Londra, Stewart locuiește în California și Epping. Dintre toate albumele, el a avut 62 de hituri. 31 dintre ele, au ajuns în top 10, dintre care șase au fost pe locul unu în Marea Britanie. El a avut 16 single-uri în top zece SUA , iar patru dintre acestea au ajuns pe locul întâi în Billboard Hot 100.

Biografie
Roderick Stewart s-a născut în Highgate, Londra, fiind cel mai mic dintre cei cinci copii ai lui Robert Stewart și Gilbart Elsie. Tatăl său, Robert, care era de origine scoțiană, a lucrat în construcții în Leith, în apropiere de Edinburgh. Căsătoriți în 1928, cuplul Stewart a avut doi fii și două fiice în timp ce trăiau în Scoția. Ulterior s-au mutat în Highgate, unde Rod a venit pe lume în ianuarie 1945, în timpul celui de al doilea război mondial, la o jumătate de oră după ce o rachetă germana V-2 căzuse peste postul local de poliție din Highgate.

Familia sa nu a fost nici bogată, nici săracă, iar Stewart, fiind cel mai mic dintre frați a fost un copil răsfățat; Stewart și-a numit copilaria ca fiind fantastic de fericită. Nu a fost strălucit la școală, și a picat examenul dintr-a 11-a. A urmat apoi Școala secundară William Grimshaw în Hornsey. Tatăl său s-a retras din domeniul construcțiilor la vârsta de 65 de ani, apoi a deschis un magazin de ziare pe calea Archway, chiar peste drum de casa familiei.

Familia Stewart a fost pasionată de fotbal, astfel că Rod a jucat pentru o echipă locală, unde era căpitanul echipei. Era cel mai priceput din familie la fotbal, și de asemenea cel mai înfocat suporter al echipei Arsenal . Stimulat de către tatăl său, ambiția lui era să devină un fotbalist profesionist. Stewart a părăsit școala la vârsta de 15 și a lucrat pentru scurt timp la o fabrică, în timp ce era și distribuitor de ziare.

Discografie
2008: The Definitive Rod Stewart
2008: The Early Rod Stewart
2007: The Complete Great American Songbook
2007: The Day Will Come
2006: So Much To Say
2006: Still The Same… Great Rock Classics Of Our Time
2005: Thanks For The Memory — The Great American Songbook Vol. IV
2005: The Early Years
2005: Rhino Hi-Five: Rod Stewart
2005: Gold
2005: Chronicles
2005: Ain’t That Loving You Baby
2004: Stardust…The Great American Songbook III
2004: Stardust – The Great American Songbook Volume III
2004: Blue Moon
2003: As Time Goes By
2003: Encore: The Very Best Of Rod Stewart Vol. 2
2002: Reason To Believe: The Complete Mercury Recordings

sursa: wikipedia

Artist Videos

1