Header

UB40 este o trupa britanica de reggae formata in 1978 in Birmingham . Trupa a plasat mai mult de 50 single-uri în UK Singles Chart , și a realizat, de asemenea pe plan internațional succese considerabile.Unul dintre cei mai bine vanduti artisti din lume, UB40 au vândut peste 70 de milioane de discuri. Primul lor hit nr.1 include prima numărul lor 1 ” hrană spirituală „și două US Billboard Hot 100, si 2 numărul 1 cu ” Red Red Wine „și” Cn.t help Falling in Love „, în timp ce” I Got You Babe „, de asemenea, au depasit topurile din UK.

Istorie
1978-1999

Membrii trupei au început ca prieteni care se cunoșteau din diferite școli în Birmingham. Numele „UB-40″ vine de la formularul pentru solicitarea ajutorului de șomaj din Marea Britanie, guvernul ” Ministerul Sănătății și Securității Sociale (DHSS) la momentul formării trupei. Denumirea de UB-40 vine de la U(unemployment-șomer) B(benefit-ajutor), Formular no.40 (formularul nr. 40, pentru ajutorul de șomaj). [ 2 ] Brian Travers a economisit și și-a cumpărat primul său saxofon în timp ce lucra ca ucenic electrician pentru GN Bailey, plecând după câțiva ani pentru a deveni un membru fondator al UB40 alături de Jimmy Brown, Falconer Earl și Ali Campbell. Înainte ca unii dintre ei să poată cânta la instrumente, Ali Campbell și Travers Brian au călătorit în jurul Birmingham-ului pentru promovarea trupei, și punerea de afișe cu UB-40 Sound-ul lor a fost creat și susținut prin intermediul spectacolelor din diverse locații din Birmingham. Primul lor concert a avut loc pe 09 februarie 1979 la Pub & Hounds Hare în Kings Heath, Birmingham pentru petrecerea zilei de nastere a unui prieten. UB-40 a atras atenția asupra lor, atunci când Chrissie Hynde i-a observat într-un pub și le-a dat o oportunitate ca un act de sprijin pentru trupa ei, The Pretenders. UB-40 primul single, „Regele”/” Mâncare pentru gândire” a fost lansat de Absolvent Records, o marcă independentă locală condusă de David Virr. Aceștia au ajuns pe locul 4 în topul UK. Primul lor album intitulat Signing Off, a fost înregistrat într-un apartament, în Birmingham și a fost produs de către Bob Lamb. Signing Off a fost lansat la 29 august 1980, și a intrat în topul UK la data de 2 octombrie 1980. Acesta a ajuns pe locul 2 în Marea Britanie și a stat 71 săptămâni în top. Signing Off este acum un disc de Platina.

După un mare succes în Marea Britanie, popularitatea UB-40 în Statele Unite a fost stabilită atunci când au lansat albumul „Labour of Love” un cover al cântecelor din 1983. Albumul a ajuns pe locul 1 în topul UK și nr 8 pe Billboard 200 în SUA. Albumul „Red, Red Wine”, un cover al lui Neil Diamond (într-un aranjament similar cu cel al Tony Tribe version), a rămas în topuri peste o sută de săptămâni. Trei ani mai târziu UB-40 concerteaza la marele bal de Caritate din Birmingham din 1986.

Coverul cel mai de succes a fost „I can’t help falling in love with you” al lui Elvis Presley din coloana sonoră a filmul lui Sharon Stone, „Silver”, devenind un hit atât în Europa cât și în SUA.

sursa: wikipedia

Artist Videos

1