Vocea de aur a Italiei, Andrea Bocelli va transmite un mesaj de speranţă şi unitate în ziua Paştelui Catolic, pe 12 aprilie. Atunci artistul va ţine un concert special în Domul din Milano, transmis live pe YouTube. Evenimentul poartă numele de “Music for Hope” şi avem detalii despre el în articol.

Tenorul italian va da o reprezentaţie solo în legendarul Dom din Milano, la invitaţia oraşului şi a catedralei locale. Artistul a acceptat invitaţia în aceste vremuri negre pentru Italia, dar şi pentru întreaga lume, pe timp de pandemie Covid-19. Evenimentul va fi fără public şi accesul este strict interzis, respectând reglementările momentului. Totul va fi transmis prin live stream pe canalul YouTube al artistului, începând cu ora României 20:00.

Concertul va prezenta un mesaj de dragoste, vindecare şi speranţă, atât pentru Italia, cât şi pentru întreaga lume. Andrea Bocelli va fi însoţit în Dom doar de cântăreţul la orgă al catedralei, Emanuele Vianelli. Acesta îl va compania la una dintre cele mai mari orgi din lume. Piesele au fost alese cu atenţie, potrivite pentru combinaţia de voce solo plus orgă, cu această ocazie. Pe listă se află “Ave Maria”, în varianta Bach/Gounod şi “Sancta Maria” în varianta lui Mascagni. Repertoriul a fost descris ca “unul sacru într-o zi simbolic a reînnoirii vieţii”.

Participarea lui Andrea Bocelli se face complet pro bono. Artistul a pornit de altfel prin fundaţia care îi poartă numele o campanie de strângere de fonduri pentru spitalele din Italia. Donaţiile se fac prin Gofundme. Despre evenimentul produs de către Sugar Music şi Universal Music Group Bocelli a declarat următoarele:

Cred în puterea rugăciunii împreună. Cred în paştele Creştin, un simbol universal al renaştere de care toată lumea, indiferent că sunt credincioşi sau nu are nevoie acum cu adevărat. Mulţumită muzicii, transmisă prin live stream,a ducând împreună milioane de mâini împreunate peste tot în lume, vom îmbrăţişa inima rănită şi pulsând a Pământului. Acest proiect internaţional este un motiv de mândrie italiană.

Generosul, curajosul, proactivul Milano şi întreaga Italie vor fi din nou şi foarte curând, un model de victorie, motor al renaşterii la care speram cu toţii. Va fi o bucurie să fim martori la asta în Dom, în timpul sărbătorii Paştelui, care evocă misterul naşterii şi renaşterii.

Andrea Bocelli s-a concentrat în ultimii ani pe colaborări cu artişti proeminenţi din pop, având piese cu Ellie Goulding (“Return to Love”), dar şi cu Ed Sheeran (“Amo Soltanto Te”). Ultimul album al artistului a fost “Si”, care a debutat pe primele locuri în topuri în toamna anului 2018. Este materialul discografic cu numărul 16 din cariera artistului şi include un duet cu fiul său, Matteo Bocelli, dar şi cu Dua Lipa şi Josh Groban. sursa: infomusic.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *