Inis Neziri din Albania a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018. Aflați lista completă a laureaților de la Brașov.

Tânăra Inis Neziri (17 ani) din Albania a câștigat Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2018, acordat în urma deliberării juriului, premiul valorând în bani 25 de mii de euro. Statueta a fost decernată de Luminita Dobrescu, prima câștigătoare de origine română a trofeului (video mai jos). Inis Neziri a interpretat în concurs piesele „Dau viata mea pentru o iubire” și “Piedestal”.

Pe lângă trofeu, au fost decernate premiile pentru primele trei locuri ale podiumului. Laureații sunt:

  1. Locul #1: Olivier Kaye (Belgia)
  2. Locul #2: Antonia Gigovska (FYR Macedonia)
  3. Locul #3: Kelly Joyce (Franţa)

Olivier Kaye (Belgia) și-a primit statueta de la actorul Gabriel Garko. El a fost surprins și vădit emoționat. Spectatorii l-au încurajat încă o dată cu aplauze în interpretarea hitului Holograf din 2000 – “Să nu-mi iei niciodată dragostea”. Olivier a fost preferatul publicului, conform sondajului online.

Cântăreața Gigliola Cinquetti, membră a juriului și invitată în recital în prima seară a festivalului, a premiat-o pe Antonia Gigovska din Macedonia, iar Kelly Joyce (Franţa) a fost felicitată de Kristina Cepraga Goodwin, care i-a transmis statueta locului al treilea.

Au fost acordate următoarele premii speciale:

Premiul de popularitate a fost câștigat de Olivier Kaye (Belgia), în urma votului online. Fanii și-a votat favoriții în cadrul unui sondaj pe pagina de Facebook a festivalului.

Jurnaliștii acreditați i-au acordat votul majoritar lui Ovidiu Anton, care a interpretat melodia “Copacul”. Premiul i-a fost oferit de Smaranda Vornicu-Shalit (directorul festivalului).

Raluca Blejușcă a interpretat cel mai bine o melodie românească, premiul fiindu-i decernat de Mădălin Voicu. Primarul Municipiului Brașov, George Scripcarul, i-a înmânat premiul special irlandezului Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), iar Adrian-Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov i-a oferit premiul din partea județului italianului Damiano Borgi (Italia).

La ediţia din acest an, juriul a fost format din 7 persoane: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova, Kristina Cepraga Goodwin, Luminiţa Dobrescu şi Mădălin Voicu (România).

VIDEO: Decernarea trofeului Cerbul de Aur și interpretarea Inis Neziri

La concursul de interpretare au participat 18 concurenți din 15 țări: Raluca Blejușcă (România), Dinaya (Kazakhstan), Dora Gaitanovici (România), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Damiano Borgi (Italia), Jorge Gonzalez (Spania), Lidia Isac (Republica Moldova), Omer Netzer (Israel), Olivier Kaye (Belgia), Basti (San Marino), Inis Neziri (Albania), John Karayiannis (Cipru), Tiziana Camelin (Italia), Ovidiu Anton (România), Amaliya Margaryan (Armenia), Karl William Lund (Marea Britanie), Antonia Gigovska (Macedonia) și Kelly Joyce (Franţa).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *