Metallica este mai mult decât o trupă de metal, este şi un fenomen cultural multidezvoltat şi un brand ce valorează sute de milioane de dolari. Ca atare a evoluat şi spre alte zone, cochetând cu mărci de bere, cafea, ceasuri, ca să nu mai vorbim de produse vestimentare. Acum intră şi pe piaţa alcoolului tare, printr-o gamă specială de whiskey.

E vorba despre whiskey-ul “Blackened” care a fost învechit în butoaie speciale, dar şi învechit sonic, pe muzica trupei. Este un whiskey american clasic, realizat de către distilerul şi blenderul Dave Pickerell, un veteran al domeniului. Acesta a lucrat la Maker’s Mark ani buni şi acum face parte din echipa WhistlePig.

“Blackened” este inedit prin procesul brevetat de “Black Noise”, care foloseşte muzica Metallica pentru a “da o nouă aromă” licorii. Conceptul din spatele lui Black Noise provine din perioada petrecută de Pickerell la West Point, acolo unde se afla cea mai mare orgă bisericească din lume. Atunci când ajungea la cea mai joasă notă întreaga clădire tremura şi reverberaţiile scuturau organele cadeţilor.

Acele frecvenţe speciale au fost preluate de către cei de la Meyer Sound, care au creat un subwoofer unic pentru Metallica. Acesta le amplifica tonalităţile joase şi atinge fix frecvenţele căutate de distilerul american. James Hetfield, Lars and co au ales playlistul necesar pentru a infuza băutura cu spiritul Metallica. Meyer Sound şi Sweet Amber Distilling Company au găsit o metodă de a intega muzica în procesul de distilare.

Lichidul este bombardat cu unde sonore cu număr de hertzi redus, intensificând interacţiunea moleculară şi gustul final. Whiskey-ul petrece săptămâni întregi în acest proces, dar trece şi prin procedeul clasic de învechire. Nuanţa rezultată seamănă cu mierea şi băutura are note de caramel ars, stejar şi iere. Un miros uşor de condimente se simte la prima sorbire.

Pe listă se află şi uşoare tente de mentă, cuişoare, scorţişoară şi caise. Pentru curioşi, trebuie spus că procesul de învechire pe muzică nu e unul nou. Există bere Wu-Tang Clan care trece prin acelaşi proces, dar şi brandy învechit pe muzica lui David Bowie sau Springsteen. Blackened va ajunge doar pe anumite pieţe în cantităţi limitate în jurul datei de 29 septembrie.

Metallica se alătură altor nume mari din rock care au propriile spirtoase, de la AC/DC la Pearl Jam şi Queen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *